Sunday, 18 November 2012

Airtangan MaMa untuk Siti...

As salam dan salam sejahtera....

Ahaaa.. tengok tajuk macam sentap je... Bukan ape.. teringat airtangan Mak... Ape pun yang mak kita masak, walaupun simple, tak cantik,... anak tetap akan kata sedap dan rindu masakan mak!....Macam MaMaSiti yang duduk jauh dari ibu bapa nie, kekadang bila masak mesti akan teringat air tangan Mak....Anak manja mak bapak nie.... (^_*)....Cerita Maal Hijrah ari tue ada sambungankan... So, sambungan dia tajuk kat atas tuelah.. He2... Hari tue cerita pasal masak bihun kan... So MaMaSiti nak tunjuklah foto masakan MaMaSiti tue... ahaaaa... Macam orang lain tak tau masak bihun kannnn... Ha2.. tak kira nak jugak bagitau... ^_^...

Bihun "homemade" ala MaMaSiTi

ERmmm... itu masakan MaMaSiti.. ada telur... letak daun sup sikit... Simple-simple je...Siti punya pasal maMaSiti buat ape saje sebab nak makan... Daddy Siti dengan anaknya Siti suka makan kat rumah.. kalau makan kat luar sekali-sekala je.... Ibu Bapa MaMaSiti lagi hebat.. kalau berjalan pun bawa bekal sebab ibu bapa MaMaSiti nie pentingkan kebersihan , dan kualiti masakan... Mak MaMasiti selalu pesan, elok memasak kat rumah, isteri dapat pahala.. Siti kalau makan kat luar "Chiken Chop" je favourite dia.. :)... *Walaubagaimanapun selera anak mungkin berubah mengikut peningkatan usia..

Chicken Chop with mushroom sauce..
Haaa.. tue foto waktu Siti makan chicken chop.. Haipppp... nape garfu anak tangan kiri!!!... Babap kang.... :)..
 
Fish & Slice potato

Haaa.. tue plak MaMaSiti punya 'Western Food".. (^_^)... Daddy Siti punya menu, MaMaSiti tak sempat snap sebab takut pun ada.. NaNti kena sound plak dengan Daddy Siti, semua nak bagitau orang.. Menangis wwoooo kalo Daddy Siti marah....Hahhahaa... ngeeee..heeee.. ;)..Takpelah daddy.. saje nak buat kenangan a.k.a nak tunjuk , kongsi dengan satu donya...Ahakss.. Sebenarnya ada, saja tak nak tunjuk...Haahhaa... Oklah.. Sampai di sini dulu.. Kalau ada terlebih masa mengadap lappy  MaMaSiti update lagi.... Ok..

Semoga berbahagia bersama family tersayang semua...Chaw chin chaw...
 
Salam Sayang,
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...